escape yourself

Escape Yourself

Ken je van die situaties waarin je eigenlijk zou willen dat je je anders had gedragen?

Bijvoorbeeld wanneer je wéér te laat bent begonnen aan een deadline of dat je toch weer 8 dagen in een week hebt proberen te plannen. Er zijn twee soorten oplossingen. Een daarvan noem ik de zelfhulpboeken-oplossing. Dit is de manier van tips&tricks vragen van je omgeving of deze tips en tricks uit boeken halen. Je leert dan met praktische oplossingen dat gedrag van jezelf aan te passen. Echter, de ervaring leert dat dat weinig oplevert op de lange termijn. Want iets in ons wíl helemaal niet beginnen aan die deadline en iets in ons zou eigenlijk inderdaad willen dat er 8 dagen in een week zitten om onze doelen te behalen. Anders zouden we ons namelijk in de eerste plaats niet zo hebben gedragen.

De tweede oplossing is voor de momenten dat we echt aanlopen tegen ons gedrag, wanneer we er moe van worden of het doel wat zo dicht bij ons hart ligt in de weg gaat staan. Zoals je eigen bedrijf opzetten, of je opleiding afmaken waar je eerst zo geïnspireerd door was. Op die momenten is het interessant, om achter de drijfveren te komen die maken dat jij doet wat je doet.

De vraag stellen naar wat jouw onbewuste drijfveren zijn, en waar ze vandaan komen helpt je om jouw belemmerende gedragspatronen in te zien en echt te begrijpen. Zodat je echt een nieuwe stap kunt zetten. Dus bijvoorbeeld echt aan iets durven beginnen. Of echt durven meer rust te nemen. Dan hoef je niet meer te ontsnappen aan jezelf, dan groei je.